Çorum'da Barajlardaki Su Seviyesi Düşüyor, Belediyeden Tasarruf Uyarısı Geldi.
Çorum'daki barajların su seviyeleri ciddi oranda düştü. Çomar Barajı'nda su seviyesi yüzde 37,96, Yeni Hayat Barajı'nda yüzde 14,27, Hatap Barajı'nda yüzde 1,41, Koçhisar Barajı'nda ise yüzde 0,32'ye geriledi. Çorum Belediyesi, su tasarrufu yapmaları için vatandaşlara çağrıda bulundu.
Çorum'da sonbahar mevsiminde yaşanan yağış eksikliği, barajları kuruma noktasına getirdi. Yapılan açıklamalara göre, Çomar Barajı’ndaki su seviyesi yüzde 37,96, Yeni Hayat Barajı’nda ise yüzde 14,27 olarak ölçüldü. Hatap Barajı’nda su seviyesi yüzde 1,41, Koçhisar Barajı’nda ise yüzde 0,32’ye düştü. Toplamda 4 barajdaki su miktarı yaklaşık 6 milyon 610 bin metreküpe indi. Hatap Barajı'na ait havadan çekilen görüntüler, kuraklığın etkilerini net bir şekilde gözler önüne serdi. Barajın kurumasıyla birlikte eski yollar ve tarım alanları tekrar ortaya çıktı.
Tasarruf Çağrısı ve Alınan Önlemler
Çorum Belediyesi, vatandaşların su kesintisi yaşamaması için yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda, vatandaşlara su tasarrufu yapmaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Açıklamada, suyun her zamankinden daha dikkatli ve israf edilmeden kullanılması gerektiği vurgulandı. Muslukların gereksiz yere açık bırakılmaması, bulaşık ve çamaşır makinelerinin tam kapasiteyle çalıştırılması, bahçe ve araç yıkarken içme suyu kullanılmaması gerektiği ifade edildi.
Ayrıca, suyun önemine dikkat çekilirken, son dönemde yaşanan kuraklık nedeniyle barajlardaki su seviyelerinin ciddi şekilde düştüğü belirtildi. Bu durumda birçok belediyenin su kesintilerine gitmek zorunda kaldığına dikkat çekildi. Çorum Belediyesi, yeni sondajlar yaparak ve mevcut barajların ölü hacimlerini kullanarak su temin etmeye çalıştıklarını ifade etti. Yüksek terfi hatları ile şehre su ulaştırdıklarını vurgulayan belediye yetkilileri, önceliklerinin halkı susuz bırakmamak olduğunu açıkladı.