Güncel »

Kocaeli Kartepe'de Yeni Tramvay Hattında Ray Kaynağı Çalışmaları Sürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımı geliştirmek amacıyla Kartepe Tramvay Hattı'nda ray döşeme ve kaynak işlemlerine başladı. Proje, İzmit ile Kartepe'yi birleştirerek ulaşımı daha konforlu hale getirmeyi hedefliyor. Hattın, Stadyum'dan Kartepe Nesibe Aydın Okulları'na kadar uzanması planlanıyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, raylı sistem ağını genişletmek için Kartepe Tramvay Hattı'nda yoğun bir çalışma süreci yürütüyor. Şehir içi ulaşımı daha erişilebilir ve düzenli hale getirmek amacıyla, otogar'dan Alikahya'ya uzanan hattın ardından Kartepe yönünde ray döşeme çalışmaları hızla devam ediyor. Kartepe Nesibe Aydın Okulları bölgesine kadar uzanacak yeni hat üzerinde kaynak işlemleri de başlatıldı.

Çalışmalar, Vatan Caddesi-Sakıp Sabancı Caddesi kesişiminden başlayarak Bağımsızlık Caddesi'ne kadar ilerliyor. İzmit ile Kartepe'yi birbirine bağlayacak olan Kartepe Tramvay Hattı Projesi çerçevesinde, döşenen raylar gerekli ayarlamalar yapıldıktan sonra Alüminotermit (Termit) kaynağı yöntemi ile birleştiriliyor.

Yeni tramvay hattı, Kocaeli Stadyumu'ndan Kartepe Nesibe Aydın Okulları bölgesine kadar 1.4 kilometre uzunluğunda ve 2 durak olarak planlandı. EDOK Komutanlığı ve Nesibe Aydın Okulları'nın bulunduğu bölgeler, hat üzerinde yer alacak duraklar tamamlandığında, Kocaeli'deki tramvay hattı toplamda 18.7 kilometre uzunluğa ulaşacak.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.