Kültür Sanat »

Sinop’ta Açılan Sergide Tarihi Yapılardaki Ayet ve Hadisler Tanıtıldı

Sinop’ta düzenlenen sergi ile tarihi yapılardaki ayet ve hadisler tanıtıldı. Sergi, Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Genç Ofis’te açıldı ve yoğun ilgi gördü.

TÜBİTAK 2209/A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri desteğiyle gerçekleştirilen "Sinop İlinin Tarihi Yapılarında Bulunan Ayet ve Hadislerin Tespiti ve Kaynaklandırılması" başlıklı çalışmanın sonuçları sergiyle sunuldu. Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Haydar Güngör danışmanlığında, Hayreddin İzzet Şahin liderliğinde gerçekleştirilen projede, Sinop'un tarihi yapılarındaki ayet ve hadislerin fotoğraflarıyla birlikte bu metinlerin kaynaklarına dair bilgiler yer aldı.

Serginin amacı, Sinop'un kültürel ve dini mirasını belgeleyerek, tarihi yapılardaki yazılı unsurları kayıt altına alıp akademik literatüre kazandırmaktı. Açılış programına Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Tüfekçi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Açılan sergi, katılımcılardan büyük ilgi gördü ve Sinop'un tarihi zenginliğini gözler önüne serdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.