Kayseri'de Hizmet Sektörüne Yönelik Acil Durum ve İlk Yardım Eğitimi Gerçekleştirildi.
Kayseri'de düzenlenen acil durum ve ilk yardım eğitimi, hizmet sektöründe çalışanlara yönelik yapıldı. İki gün süren programda katılımcılar, acil durumlarda hızlı müdahale yöntemleri hakkında bilgi aldı. Eğitim sonunda başarılı olanlara sertifika verildi. Katılımcılar, eğitimi düzenleyenlere teşekkür etti.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Daire Başkanlığı tarafından organize edilen acil durum ve ilk yardım eğitimi, İl Sağlık Müdürlüğü uzmanlarının katkılarıyla gerçekleştirildi. İki gün süren programda, otel ve düğün salonu çalışanları gibi çeşitli hizmet sektörlerinde görev yapan kişiler eğitim aldı. Eğitimde, acil durumlarda nasıl doğru ve hızlı müdahale edileceği, temel ilk yardım uygulamaları, bilinç kaybı, solunum ve kalp durması gibi kritik konular detaylı bir şekilde anlatıldı. İl Sağlık Müdürlüğü'nden uzman eğitimciler Erdal Demir ve Ahmet Fenar, kanama, kırık-çıkık ve burkulmalarda yapılması gerekenleri katılımcılara aktardı. Eğitimin sonunda, katılımcılara bir sınav yapıldı ve başarılı olanlara sertifikaları verildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, eğitimi ziyaret ederek katılımcılarla bir araya geldi. Eğitimde, dikkatli olmanın önemine vurgu yapan Büyükkılıç, dikkatsizliğin tehlikeleri artırabileceğini ifade etti. Zamanında önlemler almanın hayati bir değer taşıdığını ve eğitimin bu konuda büyük bir rol oynadığını belirtti. Ayrıca, ‘ben’ kelimesinden ziyade ‘biz’ olmanın önemini vurgulayarak, birlikte hareket etmenin gerekliliğini dile getirdi.
Kursiyerler, bu tür önemli bir organizasyonu gerçekleştirip katılımlarını sağlayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ile Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi.