Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Üç Aylar ile ilgili mesajında önemli açıklamalarda bulundu.
Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Üç Aylar'ın bizler için durup düşünme, hayatı gözden geçirme ve günahlarımız için af dileme fırsatı sunduğunu belirtti.
Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, mübarek Üç Aylar'ın başlangıcında yaptığı açıklamada, bu sürelerin manevi hayatımızda derin bir yere sahip olduğunu ifade etti. Arpaguş, "Bu özel zamanların her anını hakkıyla değerlendirebilmeyi Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz. Üç aylar, vaktin kıymetini bilmemize vesile olan bir maneviyat iklimidir. Hayatın hızlı akışı içinde ruhlar yorgun düştüğünde bu zaman dilimi, durup düşünme ve Rabbimize yönelme fırsatı sunmaktadır" dedi.
Arpaguş, ibadetlerin daha düzenli ve bilinçli bir şekilde yapılması gerektiğine de vurgu yaptı. Peygamber Efendimiz'in bu aylarda ibadetini artırdığına dikkat çekerek, "Her birimiz ibadetlerimizi daha ihlaslı bir şekilde yerine getirmeliyiz. Niyetlerimizi gözden geçirerek daha iyi bir insan olma azmimizi pekiştirmeliyiz" ifadelerini kullandı.
Ayrıca, bu mübarek vakitlerin geçmişin muhasebesini yaparak hayatımızda düzeltmeler yapmak için bir fırsat sunacağını belirtti. Arpaguş, aziz milletin ve tüm İslam âleminin Üç Aylar'ını kutlayarak, dualarının kabul edilmesini diledi.