Güncel »

Kayseri'de Gerçekleşen Toplantıda Tarım Ticaretinin Geleceği Konuşuldu

Kayseri'de düzenlenen toplantıda, tarım ticaretinin dijitalleşmesi ve üreticilerin rekabet gücü üzerinde duruldu. Tarımın önde gelen isimleri, stratejik konular üzerinde fikir alışverişinde bulunarak, bölgenin tarımsal potansiyelini geliştirme yollarını belirledi.

Anadolu Ürün Piyasası Aracı Kurumu (Anadolu ÜPAK) tarafından Kayseri Ticaret Borsası'nda düzenlenen toplantıda, tarım ticaretinin dijitalleşmesi ve üreticilerin küresel pazardaki rekabet gücü gibi önemli konular ele alındı. Anadolu ÜPAK Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Toplu başkanlığında gerçekleştirilen etkinlikte, lisanslı depoculuk ve ürün ihtisas borsacılığı gibi birçok stratejik konu masaya yatırıldı. Katılımcılar, Anadolu çiftçisinin emeklerinin modern piyasalarda daha fazla değer kazanması için alınması gereken önlemleri tartıştı. Borsa başkanları, tarım piyasalarının şeffaf bir temelde büyümesine yönelik adımları detaylandırdı. Toplantıya katılan KTB Başkanı Recep Bağlamış, bölgenin tarımsal potansiyelini ulusal ve uluslararası düzeye taşıma kararlılığını vurguladı. Ayrıca, Anadolu ÜPAK’ın piyasalardaki etkinliğinin artırılması ve borsalar arası koordinasyonun güçlendirilmesi hedefleri üzerinde mutabakat sağlandı. Genel Müdür Yavuz İnce'nin sunumunun ardından, toplantıdan çıkan güçlü birlik mesajı, Anadolu'nun tarım ticaretindeki etkisini bir kez daha ortaya koydu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.