Yaşam »

Eskişehir'de Gençlerin Dijital Gönüllülüğü Projesi Kapsamında Çalıştay Düzenlendi

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenen çalıştayda, gençler afet zamanlarında dijital gönüllülüğün önemini ele aldı. Kriz anlarında bilgi kirliliğiyle mücadele ve doğru bilgiye erişim konuları üzerinde duruldu.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Eskişehir'de, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteklediği 'Afet Zamanlarında Gençlerin Dijital Gönüllülüğü' projesi kapsamında iki günlük bir çalıştay gerçekleştirildi. Prof. Dr. Fuat Güllüpınar'ın koordinatörlüğünde yapılan etkinlikte, afet anlarında doğruluğun önemi vurgulandı. Katılımcılar, bilgi kirliliğiyle mücadele ve dijital gönüllülüğün etkin kullanımı üzerine bilgi paylaşımında bulundu. Çalıştayda, afet bilinci, veri okuryazarlığı ve dijital güvenlik konularında paneller düzenlendi. Uzman akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen bu panellerde, dijital gönüllülük alanında yaşanan ihtiyaçlar ve sorunlar masaya yatırıldı. Ayrıca, bu sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirilmesi hedeflendi. Programın uygulamalı bölümünde, katılımcılara kodlama bilgisi gerektirmeyen (no-code) araçlar kullanarak doğrulama çözümleri ve prototipler üretme fırsatı sunuldu. Çalıştayda, Prof. Dr. Fuat Güllüpınar, Doç. Dr. Ömer Cem Karacaoğlu, Dr. Tuğba Mutlu, Dr. Hatice Büber Kaya, Dr. Nihan Özbaltan ile saha yetkilisi Sait Çetin ve kodlama uzmanı Mustafa Alkan konuşmacı olarak yer aldı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.