Eğitim »

Manisa'da Gönül Kovan Gürakan, 21. kütüphaneyi Mut'ta açtı.

Manisa'da Türkçe Öğretmeni Gönül Kovan Gürakan'ın "Kitap Kumbaram" projesi, dezavantajlı okullara kütüphane kazandırmaya devam ediyor. Yaklaşık 10 yıl süresince Türkiye genelinde 21 kütüphane açıldı. Son kütüphane, Mersin'in Mut ilçesindeki Barabanlı İlk ve Ortaokulu'nda hizmete girdi.

Proje Hakkında Bilgiler

"Kitap Kumbaram" projesi, 2016 yılında Gönül Kovan Gürakan tarafından başlatıldı. Proje, köy okullarının yanı sıra dezavantajlı bölgelerdeki okullara kitap ulaştırmayı hedefliyor. Açılışı gerçekleştirilen 21. kütüphanede yaklaşık 7 bin kitap bulunuyor. Gürakan, projenin çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmanın yanı sıra paylaşma kültürünü de artırdığını ifade etti. Ayrıca, projeye Türkiye'nin dört bir yanından destek geldiğini vurguladı.

Gelecek Hedefleri

Gürakan, projenin 22. kütüphanesinin 2026 yılı Nisan ayında Hakkari'de açılacağını belirtti. Bugüne kadar on binlerce kitabın kütüphanelerle buluşturulduğunu söyleyen Gürakan, eğitimde fırsat eşitliği için çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti. "Kitap kumbaralarımız doluyor, yeni kütüphaneler açılıyor," diyerek projenin büyüme sürecine dikkat çekti.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.