Denizli Merkezefendi'de DSO'nun Yılın Son Meclis Toplantısında Ekonomik Durum Ele Alındı
Denizli'de düzenlenen DSO'nun yıl sonu toplantısında, sanayinin ekonomik zorluklara karşı gösterdiği direnç ve 2026 yılına dair beklentiler masaya yatırıldı. Başkan Selim Kasapoğlu, sanayicinin üretimi sürdürme kararlılığını vurguladı.
Denizli Sanayi Odası (DSO) tarafından gerçekleştirilen yılın son meclis toplantısı, sanayi sektöründeki mevcut ekonomik durum ve gelecek beklentileri üzerine yoğunlaştı. DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, küresel ve ulusal ölçekteki ekonomik zorlukların sanayi üzerindeki etkilerinin belirginleştiğini ifade etti. 2026 yılına ilişkin temkinli beklentilerde bulunan Kasapoğlu, mevcut sıkıntıların yılın ilk yarısında devam edebileceğini, ancak ikinci yarıda toparlanma öngördüğünü belirtti.
Toplantıda Denizli ihracatının aylık değişimleri ve sektörel dağılımı hakkında üyelerle bilgi paylaşıldı. Ayrıca, sanayi üretimine dair güncel veriler de değerlendirildi. Kasapoğlu, Denizli sanayisinin güçlü sermaye yapısı sayesinde daha dirençli bir yapıya sahip olduğunu vurguladı. Sanayicilerin bu dönemde üretim ve istihdamdan vazgeçmeyeceğini ifade etti.
Toplantıda ayrıca, Ankara’da gerçekleştirilen Ticaret ve Sanayi Konseyleri toplantılarında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile yapılan görüşmelerin detayları da paylaşıldı. Kasapoğlu, Denizli sanayisinin yaşadığı sorunların ilgili makamlara aktarıldığını ve hükümetin ekonomik yaklaşımının net bir şekilde ortaya konduğunu dile getirdi.
DSO'nun projeleri hakkında Meclis Üyelerine bilgi verilirken, Model Fabrika çalışmalarının olumlu sonuçlar verdiği belirtildi. Teşvik Ofisi faaliyetleri, üst düzey ziyaretler ve sanayi odaklı çalışmalar gibi konular da toplantının önemli başlıkları arasında yer aldı. Ayrıca, savunma sanayii iş birlikleri ve sertifikasyon çalışmalarına dair bilgiler de paylaşıldı.
DSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sarı, savunma sanayiine yönelik yatırım şartlarının değiştiğini ve TUSAŞ ile TEI tarafından sunulan iş garantili sözleşmelerin sanayiciler için daha öngörülebilir hale geldiğini ifade etti. Yılın son toplantısında, DSO 2026 bütçesi de onaylandı. Toplantı, meclis üyelerinin yeni yıl temennileriyle sona erdi.