Yaşam »

Eskişehir'de Furkan Tangüner, Karikatür Çiziminde Yaratıcılığını Devam Ettiriyor

25 yıldır karikatür çizen Furkan Tangüner, çizimlerinde farklı malzemeler kullanarak üretim yapıyor. İnternetteki espri anlayışının değiştiğini belirten Tangüner, karikatür kültürünün evrimine dikkat çekti.

Furkan Tangüner, yaklaşık 25 yıldır karikatür çizimi yapıyor ve bu süreçte gazetelerde çalıştığını belirtiyor. Çizimlerinde genellikle ahşap, şimşir ağacı, taş ve seramik gibi malzemeleri tercih eden Tangüner, çini mürekkebi ile desenler oluşturuyor. Üretim aşamasının kendisi için keyifli olduğunu ifade eden Tangüner, "Oturup aklıma geldiği gibi çiziyorum, her bir detayı özenle işliyorum" dedi.

Tangüner, toptan sipariş aldığında günlük 20 ürün ürettiğini de vurguladı. Ürünlerin fabrikasyon olmadığını, her birinin belirli bir tempo ile yapıldığını belirtti. "Çizim işi biraz fedakarlık gerektiriyor, ticari düşüncelerle yürütülecek bir yol değil" diyen Tangüner, sevgiyle yaptığı bu çalışmayı bir sanat dalı olarak görüyor.

Son zamanlarda karikatür kültürünün değiştiğine dikkat çeken Tangüner, "Karikatürü çiziyorsun ama bir yerde yayınlamadıkça anlamı yok" diyerek günümüzde insanların internette kendi esprilerini yapıp kısa videolar çekmeye başladığını ifade etti. Bu durumun karikatürcüleri olumsuz etkilediğini ancak insanların eğlendiğini, bu açıdan olumlu bir değişim olduğunu belirtti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.