Siyaset »

Ankara'da TBMM Başkanı Kurtulmuş, partilerin raporlarından ortak bir rapor çıkarılmasının önemini vurguladı.

Ankara'da, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un başkanlık ettiği Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu toplantısında, partilerin raporları ile ortak bir rapor oluşturulmasının önemli bir aşama olduğu ifade edildi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun 20. toplantısında, partilerin raporlarından ortak bir rapor çıkarmanın kritik bir eşik olduğunu belirtti. Kurtulmuş, komisyonun tarihi bir görev üstlendiğini vurgulayarak, "Bu süreçte herkesin fikrini açıkça ifade ettiği verimli bir çalışma gerçekleştirdik" dedi. Komisyonun, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve kanaat önderleriyle dinlemeler gerçekleştirdiğini belirten Kurtulmuş, ortak raporun hazırlanması için partilerin raporlarını Meclis Başkanlığı'na sunduğunu ifade etti.

Kurtulmuş, raporlarla ilgili tartışmalara değinerek, "Her partinin kendi tutum belgesi olarak sunduğu raporlarla ortak bir rapor oluşturma sürecini başarıyla tamamlamak umudundayız" dedi. Bu süreçte partilerin farklı fikirlerini yakınlaştırarak iletişimi artırmanın faydalı olacağını belirten Kurtulmuş, nihai raporun kısa süre içinde tamamlanarak kamuoyuna sunulacağını da sözlerine ekledi. Ancak, parti temsilcileriyle yapılan istişarelerde ek bir süreye ihtiyaç duyulabileceği ifade edildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.