Teknoloji »

Rusya, 2036 yılına kadar Ay'a enerji santrali kurmayı hedefliyor.

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), 2036 yılına kadar Ay'da enerji santrali kurmayı planladığını duyurdu. Projenin, Rusya'nın Ay programını desteklemek amacıyla gerçekleştirileceği açıklandı. Ayrıca, Rus havacılık ve uzay kuruluşu Lavochkin ile işbirliği yapıldığı belirtildi. Santralin, Rus-Çin ortak Uluslararası Ay Araştırma İstasyonu'nun altyapısını besleyeceği ifade edildi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Projenin Amacı

Rusya'nın Ay'a kurmayı planladığı enerji santrali, gezici araçlar ve gözlemevi gibi unsurların enerji ihtiyacını karşılayacak. Açıklamada, bu projenin, kalıcı Ay istasyonunun oluşturulmasına ve uzun vadeli bir Ay keşif programına geçişe yönelik önemli bir adım olacağı vurgulandı. Projenin detayları arasında, santralin nükleer olup olmayacağına dair bir bilgi verilmedi. Ancak, projede Rus devlet nükleer şirketi Rosatom ve Kurchatov Enstitüsü'nün yer alacağı belirtildi. Roscosmos Başkanı Dmitry Bakanov'un daha önceki açıklamasında, Ay'a nükleer santral kurmanın hedeflerinden biri olduğu ve Venüs'ü keşfetme isteği de yer alıyor.

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.