Erzurum'da Çelebi, Aşçıların İş Yükünü ve Haklarını Savundu
Erzurum'da aşçıların tatil günlerinde çalıştırılmasına tepki gösteren Çelebi, görev tanımlarının netleştirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, aşçıların teknik personel olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Erzurum'da aşçıların çalışma koşullarına dair açıklamalarda bulunan Çelebi, yoğun mesai saatleri ve tatil günlerinde aşçıların çalıştırıldığını dile getirdi. Alınan bilgilere göre, fazla mesai ücretlerinin ödenmediğini ve görevlerin telefon mesajlarıyla iletildiğini belirtti. Çelebi, dinlenme hakkının ihlal edilmemesi gerektiğini ve kamu hizmetinin mevzuata uygun yürütülmesi gerektiğini ifade etti.
Talepler Açık
Demokrat Eğitimciler Sendikası'nın taleplerinin net olduğunu vurgulayan Çelebi, aşçıların Teknik Hizmetler Sınıfı’na geçirilmesi, tazminat ve yıpranma paylarının tanınması gibi konuları gündeme getirdi. Ayrıca, bulaşık yıkama angaryasına son verilmesini ve görev tanımlarına uygun bir çalışma düzeninin sağlanmasını talep ettiklerini açıkladı. Çelebi, aşçıların eğitim kurumlarının gıda güvenliği zincirinde önemli bir rol oynadığını belirtti ve bu emeğin karşılığının verilmesinin hem çalışanların hem de öğrencilerin hakkı olduğunu sözlerine ekledi.