Kültür Sanat »

Hatay Antakya'da Deprem Sonrası Restorasyon ile Habibi Neccar Camii Açıldı

Hatay Antakya'da yerle bir olan Habibi Neccar Camii, restorasyon çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırıldı. Caminin açılışı Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Hatay'ın Antakya ilçesinde meydana gelen depremin ardından büyük hasar gören Habibi Neccar Camii, uzun süreli restorasyon çalışmalarının ardından yeniden yapıldı. Mahalle Muhtarı Fuat Gövce, caminin onarım sürecinin çok titiz bir şekilde yürütüldüğünü belirterek, "Caminin içi, deprem öncesi haline uygun olarak restore edildi. Bu durum, sadece camimize değil, Antakya'nın yeniden hayata dönmesi anlamına geliyor" dedi.

Gövce, Cumhurbaşkanı, vali ve Konya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek, "Cumartesi günü yapılacak açılış, camimizin ve mahallemizin yeniden dirilişini simgeliyor" ifadesini kullandı. Caminin sadece kıble duvarının ayakta kaldığını, geri kalan kısmının yıkıldığını belirten Gövce, onarımların aslına sadık kalınarak yapıldığını ekledi.

Restorasyon çalışmalarının önemine dikkat çeken Cemil Kerseoğlu ise, "Bu camiyi çocukluğumdan beri tanıyorum. Deprem sonrasında geldiğimizde cami tanınmaz hale gelmişti. Ancak yapılan düzenli çalışmalarla cami eski görünümüne kavuştu. Herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu. Kerseoğlu, esnaf olarak sürecin düzenli ilerlemesinin kendisi için de sevindirici olduğunu vurguladı. Bu restorasyon, sadece bir ibadet yeri olarak değil, aynı zamanda toplumsal dayanışmanın da bir simgesi haline geldi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.