Yaşam »

Eskişehir’deki Organik Tarım Uygulamaları İle Ürünler Temiz Çıktı

Eskişehir'den Ankara'ya gönderilen organik ürün numuneleri güvenilirlik testinden başarıyla geçti. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yürüttüğü program kapsamında, il genelinde toplam 8 farklı organik üründen alınan numunelerde kalıntıya rastlanmadığı belirtildi. Bu sonuç, Eskişehir'de organik tarım uygulamalarının titizlikle sürdürüldüğünü göstermektedir.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Tarım ve Orman Bakanlığı, organik ürünlerin güvenilirliğini artırmak amacıyla numune alma programı düzenlemektedir. Bu çerçevede, Eskişehir'deki işletmelerden alınan ıspanak numuneleri, Ankara Merkez Gıda Kontrol Laboratuvarı'na gönderilmiştir. 2025 yılı itibarıyla farklı üreticilerden alınan toplam 8 organik ürün numunesinin temiz çıkması, hem tüketici güveni hem de üretici emeğinin karşılık bulması açısından büyük bir önem taşımaktadır.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, organik tarımın yaygınlaştırılması ve sürdürülebilir üretimin desteklenmesi amacıyla saha denetimlerine ve bilgilendirme çalışmalarına devam edeceklerini açıkladı. Bu bağlamda, üreticilere yönelik eğitimler ve destek programları da düzenlenecektir. Organik tarım uygulamalarının yaygınlaşması, sağlıklı gıdaya erişim açısından kritik bir rol oynamaktadır.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.