Güncel »

Ankara'da AK Parti Genel Başkanvekili Ala, Suriye'nin yanında olduklarını vurguladı.

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Suriye'nin Humus vilayetinde gerçekleşen terör saldırısını kınadı ve Türkiye'nin, her türlü provokasyona rağmen Suriye'nin yanında durduğunu ifade etti. Ala, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, yaşamını yitirenlere rahmet dileyerek, Suriye halkına başsağlığı diledi.

Efkan Ala, Suriye'nin Humus vilayetinde bir camiye yönelik düzenlenen terör saldırısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Bu saldırının insanlığın ortak düşmanı olan terörizmin bir örneği olduğunu belirten Ala, Türkiye'nin terörle mücadelede Suriye halkı ile dayanışma içinde olduğunu vurguladı. Suriye'nin ulusal egemenliği, toprak bütünlüğü ve siyasi birliğinin korunmasının bölgesel istikrar açısından kritik bir öneme sahip olduğunu ifade eden Ala, Türkiye'nin bu konudaki kararlılığını da dile getirdi.

Ala, "Türkiye, her türlü provokasyona ve zorluğa rağmen istikrarını, güvenliğini ve birlik-beraberliğini muhafaza etme kararlılığındaki Suriye’nin yanındadır" diyerek, Suriye halkının yanında durmaya devam edeceklerini belirtti. Bu tür saldırıların, bölgedeki güvenlik ortamını tehdit ettiğini ifade eden Ala, uluslararası toplumun da terörizme karşı ortak bir duruş sergilemesi gerektiğini vurguladı.

Sonuç olarak, Türkiye'nin Suriye ile olan ilişkileri ve dayanışma mesajları, bölgedeki güvenlik durumu açısından önemli bir mesaj taşımaktadır. Terörle mücadelede kararlılık gösteren Türkiye, Suriye'nin yanında durarak, bölgesel istikrarı sağlama çabalarını sürdürecektir.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.