Sağlık »

Amasya Taşova'da 60 Yaşındaki Kadının Karnından 6 Kiloluk Kitle Çıkarıldı

Amasya'nın Taşova ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki Hanım Doğan, karnındaki şişlik nedeniyle hastaneye başvurdu. Yapılan muayenede karnında 6 kilo ağırlığında bir kitle olduğu tespit edildi.

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla, 60 yaşındaki Hanım Doğan'ın karnından 6 kiloluk kitle çıkarıldı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Osman Fadıl Kara ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, hastanın sağlığına kavuşması sağlandı. Doğan, "Hiç ağrım yoktu. Sadece karnımda şişlik hissettim. Yapılan ameliyatta karnımdan bu kitle çıkarıldı" dedi.

Geç Teşhis Hayati Riskler Taşıyor

Prof. Dr. Kara, yumurtalık ya da rahimde oluşan kitlelerin genellikle geç fark edildiğini belirtti. Bu durumun hayati riskler taşıdığını ifade eden Kara, kadınlara her 6 ayda ya da yılda bir kez kadın doğum uzmanına genel kontrol yaptırmalarını önerdi. "Yumurtalık kistleri karın boşluğunda büyüdükleri için geç fark edilir. Biz buna ‘sinsi tehlike’ diyoruz. Hastamız şanslıydı. Bütün vücuda yayılmamış bir tümörle karşılaştık. Erken teşhis hayat kurtarır" diye ekledi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.