Yerel »

Diyarbakır Çüngüş'te Kış İçin Toprak Evlerde Loğ Çekiliyor

Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde, kış aylarında toprak evlerin damlarına loğ çekme işlemi gerçekleştiriliyor. Geçit köyünde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, köy sakinlerini zorluyor. Yağmurlu günlerde, damların çökme riskine karşı günde 4-5 kez loğ çekmek zorunda kalan köylüler, bu süreçte ailelerinin güvenliğini sağlamak için çaba sarf ediyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesindeki Geçit köyünde, kış mevsiminin etkileri hissedilmeye başlandı. Yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olduğu bölgede, soğuk ve yağmurlu hava yaşamı zorlaştırıyor. Köydeki toprak evlerde yaşayanlar, damların çökme riski ile karşı karşıya kalmamak için loğ çekme işlemi yapıyorlar. Bu işlem, köy sakinlerinin günlük yaşamlarının vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Köylüler, özellikle yağmurlu günlerde damların güvenliği için günde 4-5 kez loğ çekmek zorunda kalıyorlar.

Köy sakinlerinden Hüseyin Topçu, kış aylarının kendileri için zorlu geçtiğini belirtti. Topçu, “Yılın 4-5 ayı bizim için çok zor geçiyor. Damlarımızı mecburen loğlayarak sıkıştırmamız gerekiyor. Aksi takdirde damların çökme riski ile karşılaşacağız. Bu zor şartlara dayanmak zorundayız” şeklinde konuştu. Kış mevsiminin getirdiği zorluklar, köydeki yaşamı etkiliyor ve köylüler, ailelerinin güvenliği için mücadele ediyorlar.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.