Yerel »

Kastamonu Ilgaz Dağı Yurduntepe Kayak Merkezi'nde Sezon Başladı

Kastamonu'nun Ilgaz Dağı'ndaki Yurduntepe Kayak Merkezi, kar yağışının ardından kapılarını kayak severlere açtı. Ziyaretçiler, kayak yapmanın yanı sıra kızakla kayarak kışın keyfini çıkardı. Merkez, her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

Kastamonu-Çankırı sınırında bulunan Ilgaz Dağı’ndaki Yurduntepe Kayak Merkezi, sezonun açılışını kutlamak amacıyla kayak severleri ağırlamaya başladı. Dün gece etkili olan kar yağışının ardından, kayak merkezinin kapıları kayak tutkunlarına açıldı. Ziyaretçiler, karın tadını çıkararak hem kayak yapmanın keyfini yaşadı hem de kızakla kayarak eğlenceli anlar geçirdi. Yurduntepe Kayak Merkezi, 5,6 kilometrelik pist uzunluğuyla her yıl binlerce kişiyi ağırlamakta. Merkez, Kastamonu il merkezine yaklaşık 40 kilometre, Ankara’ya 200 kilometre ve İstanbul’a ise 450 kilometre mesafede yer alıyor. Çevre illerde yaşayan vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği Yurduntepe Kayak Merkezi'nde bu yıl girişlerde ücret alınmayacak. Yurduntepe Kayak Merkezi’nin 2026 yılı için belirlediği kayak takımı kiralama bedeli 1.500 lira, snowboard kiralama bedeli 1.500 lira, kızak kiralama bedeli ise 300 lira olarak açıklandı. Günlük teleferik kullanımı 1.400 lira, teleferik tek çıkış 300 lira ve baby lift kullanımı ise 500 lira olarak belirlendi. Sezonun ilk gününde Ilgaz Dağı’nı ziyaret eden vatandaşlar, hem manzarayı hem de kayak merkezinin sunduğu olanakları oldukça beğendiklerini dile getirdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.