Güncel »

Hatay'da Depremden Sonra Yeniden Yapılan Habibi Neccar Camii Açılışı Gerçekleşti

Hatay'da depremlerde büyük hasar gören Habibi Neccar Camii, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açıldı. Yeniden ibadete açılan cami, vatandaşların akınına uğradı. Duygusal anların yaşandığı açılışta, caminin yeniden ayağa kalkması sevgiyle karşılandı.

Hatay’da yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında yıkılan Habibi Neccar Camii, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yeniden ibadete açıldı. Açılış etkinliği, camiyi yeniden ziyaret eden vatandaşlar için duygusal bir anı temsil etti. Depremde büyük zarar gören bu tarihi yapı, yeniden inşa edilerek halkın hizmetine sunuldu.

Asrın felaketinde en çok yıkımın yaşandığı Hatay, birçok tarihi yapının yanı sıra önemli bir simgesi olan Habibi Neccar Camii’ni de kaybetmişti. 7. yüzyılda inşa edilen bu cami, Anadolu’daki ilk cami olma özelliğini taşıyor. Yapının kuzey beden duvarı, deprem sırasında ciddi hasar aldı. Bu nedenle, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Eylül 2023’te restorasyon çalışmaları başlatıldı.

Restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Habibi Neccar Camii, yeniden ibadete açıldı. Açılışın ardından camiye gelen vatandaşlar, duygusal anlar yaşadı. Cami imamı Fethullah Uğraş, yeniden camisine kavuşmanın mutluluğunu dile getirerek, “Camimizin halini gördüğümde, Antakya’nın ayağa kalkıp kalkamayacağını düşünmüştüm. Şimdi burada olmak ve cemaatle buluşmak, tarifi olmayan bir duygu” ifadelerini kullandı.

Depremin ardından sık sık ziyaret ettiği camiyi yeniden gören Dudu Albayrak, gözyaşları içerisinde, “Buraların eski haline dönüp dönmeyeceğini düşünüyordum. Şimdi yeniden burada olmak, çok mutlu etti beni” dedi. Habibi Neccar Camii’nin yeniden ayağa kalkmasına emek verenlere teşekkür eden Ramazan Yıldız ise, “Anadolu’nun ilk camisi olan bu yapı aslına uygun olarak inşa edildi. Beğendik, Rabbim devletimizden razı olsun” şeklinde konuştu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.