İstanbul'da Ayşe Tokyaz cinayeti davası bugün başlıyor.
İstanbul'da Ayşe Tokyaz cinayeti davası, şüpheli Cemil Koç'un 8 suç kaydıyla yargılanmasıyla başlıyor. Koç'un, Tokyaz ile olan ilişkisi ve yaşanan olaylar detaylı şekilde ele alınacak.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
İstanbul'da, Ayşe Tokyaz'ın cinayetiyle ilgili dava süreci bugün başlıyor. Şüpheli Cemil Koç'un bir süredir Tokyaz ile birlikte olduğu ve polis memurluğundan ihraç edildiği belirtildi. İddianamede, Koç'un 1 şüpheli ölüm, 3 kasten yaralama ve 1 tehdit olmak üzere toplamda 8 suç kaydının bulunduğu ifade edildi. Ayşe Tokyaz’ın, Koç’un evinde kaldığı, en son 7 Temmuz'da burada kavga ettikleri ve bu olayın ardından Beşiktaş'taki öğrenci yurduna döndüğü bilgileri yer aldı.
Olayın ardından Tokyaz’ın, kardeşi Esra Tokyaz’ı arayarak Cemil Koç tarafından darp edildiğini söylediği kaydedildi. Esra Tokyaz, kardeşini sorduğunda Cemil Koç'un evden çıktığını belirtmiş, Ayşe'nin ayakkabılarını görünce endişelenerek polis merkezine başvurmuştur. Ayrıca, Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda Ayşe Tokyaz’ın vücudunda kokain maddeleri tespit edilmiştir.
Tokyaz’ın ölüm nedeninin künt kafa travması ve beyin kanaması olduğu, giysilerinde kan lekesi bulunduğu ve kafatasında darp izleri olduğu vurgulandı. Davanın iddianamesinde, Cemil Koç için 'kadına karşı tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmiştir. Ayrıca, Koç'a yardım eden diğer sanıklar için de 15 yıla kadar hapis cezası istenmektedir.
Öte yandan, iddianame Küçükçekmece 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiştir. Dava sürecinin nasıl ilerleyeceği ve diğer sanıkların durumu kamuoyunda merakla beklenmektedir.