Eğitim »

Adana Kozan'da Yıkım Çalışmaları Başlayan 50. Yıl Şehit İbrahim Yüce Anadolu Lisesi Mezunlarını Üzdü

Adana Kozan'da 1973 yılında açılan 50. Yıl Şehit İbrahim Yüce Anadolu Lisesi’nde yıkım çalışmaları başladı. Mezunlar son kez okulu ziyaret ederek duygusal anlar yaşadı.

6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle hasar gören okul binasında yapılan teknik incelemeler sonucunda, yapının eğitim öğretime uygun olmadığı tespit edildi. Milli Eğitim Bakanlığı, okulun içerisindeki Şehit İbrahim Yüce köşesini koruma altına alırken, eğitim materyalleri ilçe milli eğitim müdürlüğü ekiplerince tahliye edildi. Yıkım ihalesini kazanan firma yetkilileri, hurda ve söküm çalışmalarına başladı. Önümüzdeki günlerde tamamen yıkılması beklenen okulun, yeni dönemde meslek lisesi olarak eğitim hayatına devam edeceği öğrenildi.

Mezunlar, okulun koridorlarında ve sınıflarında son kez dolaşarak hatıralarını tazeledi. Depremin ardından tahliye edilen öğrencilerinin ise eğitimlerine Şehit Cengiz Eroğlu Anadolu Lisesi’nde devam ettiği bildirildi. Ziyarette, 2018 yılında okuldan mezun olan ve şu an beden eğitimi öğretmeni olan Durmuş Akbaş, "Burada nasıl aile olunur, arkadaş olunur öğrendiğimiz anılarımızı yeniden yaşadım. Nöbetçi öğretmenin sesini koridorda duydum sanki," şeklinde duygularını ifade etti.

2018 mezunlarından Ömer Faruk Kayboz ise, "Lise yıllarımız apayrı güzeldi. Öğretmenlerimiz ile çok güzel anılarımız var, içimiz buruk," diyerek hislerini dile getirdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.