Siyaset »

Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kuveyt Veliaht Prensi el-Sabah Görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Sabah Halid el-Hamad el-Sabah ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek iki ülke arasındaki ilişkileri değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Türkiye ile Kuveyt arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Her iki ülkenin iş birliğinin artarak devam edeceğini belirten Erdoğan, bölgesel ve küresel konular üzerinde de durdu. Görüşmenin ana gündem maddelerinden biri, Gazze'nin yeniden imarı sürecinin başlatılmasıydı. Erdoğan, kalıcı ateşkesin sağlanmasıyla birlikte bu sürecin hızlanacağını ve Türkiye ile Kuveyt'in bu süreçteki iş birliğinin önemine dikkat çekti.

Erdoğan ayrıca, İsrail'in bölgedeki istikrarsızlık yaratma çabalarının arttığını dile getirerek, Somaliland'ın tanınmasının bu bağlamda önemli bir gelişme olduğuna dikkat çekti. Somali'nin toprak bütünlüğünün korunmasının gerekliliğini vurgulayan Erdoğan, bu konuda uluslararası destek çağrısında bulundu. Görüşmenin sonunda iki lider, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve bölgesel barış için ortak çabaların sürdürülmesi konusunda mutabık kaldı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.