Siyaset »

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijer Cumhurbaşkanı Tchiani ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nijer Cumhurbaşkanı Abdurrahman Tchiani ile telefonla görüştü. İki lider, Türkiye ve Nijer arasındaki ikili ilişkiler ile bölgesel meseleleri masaya yatırdı. Görüşmede Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine büyük önem verdiğini belirtti. Türkiye’nin her alanda Nijer’in yanında olacağını vurguladı.

İlişkilerin Derinleştirilmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki enerji, madencilik ve savunma gibi birçok alanda güçlü iş birliğini artırmak için gerekli adımları atmaya devam edeceklerini ifade etti. Ayrıca, Türkiye’nin Nijer ile olan ilişkilerini geliştirmek için çeşitli projeler üzerinde çalıştığını dile getirdi. Bu tür görüşmelerin, iki ülke arasında daha yakın bir iş birliği sağlanmasına katkıda bulunacağına inandığını belirtti. Erdoğan, Nijer ile olan stratejik ortaklığın pekiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Bu bağlamda, her iki ülkenin de karşılıklı yarar sağlayacak girişimlerde bulunması önem arz ediyor. Görüşmenin ardından iki lider, iş birliğini artırma konusunda kararlılıklarını yineledi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.