Samsun Bafra'da Aile Destek Merkezi'nde Dikiş Kursuna Katılan Kadınlara Malzeme Desteği Verildi
Samsun Bafra'da, Aile Destek Merkezi'nde düzenlenen dikiş kursuna katılan kadınlara kumaş ve dikiş malzemeleri desteği sağlandı. Bu destek, kadınların mesleki becerilerini geliştirmelerine yardımcı olurken, aile bütçelerine de katkı sunmayı hedefliyor. Dernek başkanı Hülya Yangın Ertekin, eğitim ve kadın istihdamına yönelik önem verdiklerini vurguladı.
Bafra Umut Derneği, sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde Aile Destek Merkezi’nde dikiş kursuna katılan kadınlara malzeme desteği sunarak onların üretkenliğini artırmayı amaçlıyor. Bu kurslar, özellikle ev hanımları ve ihtiyaç sahibi kadınlar için mesleki beceriler kazandırmayı ve aile bütçelerine katkıda bulunmayı sağlıyor. Dernek başkanı Hülya Yangın Ertekin, yaptığı açıklamada, "Kadınlarımızın üretkenliğini artırmak ve onlara umut olmak için bu tür desteklerimizi sürdüreceğiz. Gönüllülerimize ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Bafra Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi, Bafra Halk Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde hasta bakım, giyim, aşçılık ve el sanatları gibi çeşitli alanlarda kurslar düzenleyerek kadınların meslek edinmelerine olanak tanımaya devam ediyor. Yapılan bağışların, bu kursların sürdürülebilirliğine katkı sağladığı ifade edildi. Bu tür destekler, kadınların toplumsal hayatta daha aktif rol almasına yardımcı olmayı hedefliyor.