Siyaset »

İstanbul'da Somali Cumhurbaşkanı Mahmud: "Netanyahu'nun Saldırgan Tavrı Kabul Edilemez"

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, Netanyahu'nun tavrını eleştirerek, uluslararası hukukun ihlali olduğunu belirtti. Türkiye ile Somali'nin işbirlikleri ise dikkat çekiyor.

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, İstanbul'da yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun saldırgan tavrının Somali'yi de kapsadığını vurgulayarak, bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti. "Son 2 yılda Türkiye ile Somali, birçok alanda gerçekleştirdikleri çalışmalarla dikkat çekmektedir" diyen Mahmud, bu işbirliklerinden birinin güvenlik alanında olduğunu belirtti.

Mahmud, aynı zamanda insani yardım faaliyetlerinin de Somali'nin zor zamanlarında Türkiye'nin önemli bir destek sunduğunu vurguladı. "Bugün ortak olarak Somali'nin petrol ve gaz kaynaklarının tetkik edilmesinde birlikte çalışıyoruz ve bu alanda anlamlı başarılar elde ettik. Türkiye'ye bu çabalarından dolayı müteşekkiriz" şeklinde konuştu.

Petrol ve gaz kaynaklarının keşfedilmesinin Somali'nin ulusal anlamda güçlenmesine katkı sağlayacağını söyleyen Mahmud, "Bu durum, Somalili insanların yaşam standartlarını iyileştirecek ve onlara daha yüksek bir refah seviyesi sunacaktır" ifadelerini kullandı. Yönetim ilkelerinin hesap verebilirlik ve eşitlik üzerine kurulması gerektiğini de belirtti.

Mahmud, Somali-Türkiye işbirliğinin daha da güçlenmesi yönündeki kararlılıklarını yineleyerek, bu süreçte Türkiye'nin desteklerinin her zaman kendileri için önemli olduğunu vurguladı. "Halkımız için daha iyi bir geleceği güvence altına almak amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi. Ayrıca, ülkenin toprak bütünlüğünü zayıflatmaya çalışanlara karşı kararlı bir duruş sergileyeceklerini ifade etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.