Kayseri'de Büyükşehir Belediyesi 2025 Yılı İçin 451,5 Milyon TL'lik Yatırım Yapmayı Planlıyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılında toplam 451 milyon 450 bin TL’lik yatırımla şehri güçlendirmeyi hedefliyor. Erciyes Tekir Kafeler’in maliyeti 12 milyon 600 bin TL, Eğribucak Mahallesi İtfaiye Hizmet Binası’nın ise 14 milyon 250 bin TL olarak belirlendi. Ayrıca, çocuklara yönelik eğitim mekânları için proje desteği sağlanıyor.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki turizm ve sosyal yaşamı desteklemek amacıyla 2025 yılı için önemli bir yatırım planı duyurdu. Bu kapsamda, Erciyes Tekir Kafeler projesinin maliyeti 12 milyon 600 bin TL olarak belirlenmiş durumda. Proje, terasları ve ticari alanları ile hem turistlere hem de yerel halkın kullanımına sunulacak şekilde tasarlandı.
Diğer bir önemli yatırım ise Eğribucak Mahallesi’ndeki İtfaiye Hizmet Binası olacak. Güvenlik ve acil müdahale altyapısını güçlendirmeyi amaçlayan bu projenin yapım maliyeti 14 milyon 250 bin TL olarak planlanıyor. İtfaiye binası, olaylara hızlı bir şekilde müdahale edilmesini sağlamak için gerekli altyapıyı sunacak.
Ayrıca, Kayseri İl Müftülüğü ile ortaklaşa yürütülen 4-6 Yaş Okuma Salonları projesi de dikkat çekiyor. Bu proje, cami alanları içerisinde çocuklara yönelik eğitim mekânları oluşturmayı amaçlıyor ve çocukların eğitimine katkı sağlamak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Tüm bu projeler, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından koordine edilerek hayata geçirilecek. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın liderliğinde gerçekleştirilecek bu yatırımlar, Kayseri'yi her alanda daha güçlü ve yaşanabilir bir şehir haline getirmeyi hedefliyor.