Ankara'da TÜSF Başkanı Türkmen, 2025'te Üniversite Sporlarında İş Birliği Konuştu
TÜSF Başkanı Mutlu Türkmen, 2025 yılında üniversite sporlarında iş birliğinin arttığını ve uluslararası vizyonun güçlendiğini belirtti. Fetih Spor Festivali'nin 2025 yılı içinde önemli bir etkinlik olduğunu vurgulayan Türkmen, kış sporlarının gelişiminde Erzurum'un altyapısının faydalı olduğunu kaydetti.
TÜSF Başkanı Prof. Dr. Mutlu Türkmen, 2025 yılı boyunca gerçekleştirdikleri üniversite sporları faaliyetlerinin Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle yürütüldüğünü ifade etti. Özellikle Fetih Spor Festivali'nin kano ve kürek branşlarında düzenlenen etkinliklerle üniversite sporlarını gençlerle buluşturduğunu belirtti. Ayrıca, kış sporları faaliyetlerinin Erzurum'un sahip olduğu altyapı ve tecrübe ile desteklendiğini vurguladı.
Türkmen, 2025 yılı içerisinde üniversitelerle gerçekleştirilen Üniversite Sporları Çalıştayı sayesinde yükseköğretim kurumlarının görüş ve katkılarının doğrudan alındığını ifade etti. Bu çalıştaylar, paydaş üniversitelerle yakın temas halinde çalışmalar yürütülmesine olanak tanıdı. Ayrıca, TÜSF Tanıtım Gecesi'nin de federasyonun projelerinin paydaşlara tanıtılması açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.
Son olarak, 2026 yılına dair yeni yıl mesajını paylaşan Türkmen, yeni yılın üniversite gençliği ve tüm spor paydaşları için sağlık, huzur ve başarı getirmesini temenni etti. 2026 yılında üniversite sporlarının iş birliği ve sürdürülebilirlik temelinde geliştirilmesine devam edileceğini sözlerine ekledi.