Artvin Ardanuç'ta Çığ Altında Kalan Çobandan Birinin Cansız Bedeni Ulaşıldı
Artvin'in Ardanuç ilçesinde çığ altında kalan 3 çobandan birinin cansız bedeni bulundu. Sabah saatlerinde Zekerya köyü Aksu Yaylası'nda meydana gelen çığ olayında, hayvancılık yapan 3 çoban ve sürüleri çığın altında kaldı.
Olayın ardından AFAD koordinesinde arama kurtarma ekipleri hızlı bir şekilde bölgeye yönlendirildi. Ekipler, çığın altında kalmayan koyun sürüsüne ulaşarak, onları güvenli bir bölgeye tahliye etti. Ancak çığ altında kalan çobanlardan birine ulaşmak için yapılan arama kurtarma çalışmaları sırasında, bir çobanın cansız bedenine ulaşıldı.
Diğer iki çobanın bulunması için çalışmalar devam ederken, bölgede süregelen dondurucu hava koşulları, ekiplerin arama çalışmalarını zorlaştırıyor. Çığ olayının gerçekleştiği yayla, özellikle kış aylarında yoğun kar yağışları nedeniyle riskli bir alan olarak biliniyor. Ekipler, soğuk hava şartlarına rağmen, kaybolan diğer çobanları bulmak için yoğun çaba sarf ediyor.
Edinilen bilgilere göre, ekipler bölgedeki tüm güvenlik önlemlerini alarak arama çalışmalarını sürdürüyor. Hayvanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesi, çobanların durumunun aciliyeti açısından büyük bir önem taşıyor. Olayın ardından köydeki vatandaşlar da durumu endişeyle takip ediyor.