Adana'da Sağlık Çalışanları, Yeni Yıla Hastanelerde Görev Başında Girdi
Adana'da sağlık çalışanları, 2026 yılının ilk saatlerine hastanelerde görev yaparak girdi. Acil servislerde mesai yapan hekimler, hastalarına şifa dağıttı. Özellikle çocuk hastaların yoğun talebi nedeniyle, Kozan Devlet Hastanesi'nde sağlık ekipleri yoğun bir çalışma yürüttü.
Adana ilinde sağlık çalışanları, yeni yılı karşılamak için hastanelerdeki görevlerini sürdürdü. 2026 yılının ilk saatlerine girerken, hekimler ve hemşireler acil serviste hasta tedavisi yaparak mesailerine devam etti. Kozan Devlet Hastanesi’nde, yılın son saatlerinde ve yeni yılın ilk gününde sağlık çalışanları yoğun bir mesai içerisindeydi. Acil servis doktoru Tuba Belek, görevde olmanın yoğun ama anlamlı bir duygu olduğunu ifade etti. Belek, "Yeni yılda da hastalarımızın sağlıklarına kavuşması için işimizin başındayız. Mesaimizde en çok çocuk hastalarımızın teşekkür etmesi bizleri mutlu ediyor. İlçede artan çocuk hasta sayısı nedeniyle acil serviste yoğunluk yaşanıyor" dedi.
Belek, hastaların sağlıklı ve mutlu bir şekilde hastaneden ayrılmasının en büyük mutlulukları olduğunu vurgulayarak, "Tüm hastalarımıza şifa diliyoruz. Herkese sağlıklı, huzurlu bir yıl temenni ediyorum. Özellikle sağlıkta şiddetin olmadığı bir yıl olmasını diliyoruz" şeklinde konuştu. Ayrıca, karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gelen 6 yaşındaki Arda Keskin, doktorları çok sevdiğini belirtti. Keskin’in anneannesi Semiha Baysu da, "Çocuklarla çok güzel ilgileniyorlar. Allah hepsinden razı olsun. Onlara da aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yıl diliyorum" ifadelerini kullandı.
Hastane güvenlik görevlisi Oğuzhan Avşar, hastanede yoğun bir gece yaşandığını aktararak, "Hekimlerimiz, hemşirelerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımız bu gece mesaide. Hekimlerimizin hastalardan aldığı teşekkürler, bizleri de mutlu ediyor" şeklinde konuştu. Adana'da sağlık çalışanlarının özverili çalışmaları, yeni yıla umut ve şifa ile girmelerine vesile oldu. Bu anlamlı görevleri, sağlık sisteminin önemli bir parçası olarak dikkat çekti.