Gercüş Batman'da Mahsur Kalan 10 Tekstil İşçisi Başarılı Bir Operasyonla Kurtarıldı
Batman'ın Gercüş ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle araçlarıyla yolda mahsur kalan 10 işçi, İlçe Özel İdare ekiplerinin çalışmalarıyla kurtarıldı. İşçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Gökçepınar köyü kavşağında akşam saatlerinde aniden etkili olan kar yağışı ve şiddetli tipi, ulaşımı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığının artması ve tipinin görüş mesafesini sıfıra indirmesi nedeniyle, içerisinde 10 tekstil işçisinin bulunduğu araç yolda mahsur kaldı. Dondurucu soğukta mahsur kalan işçilerin durumu, çevredeki diğer sürücüler tarafından fark edildi ve yardım çağrısı yapıldı.
Gercüş İlçe Özel İdare ekipleri, durumu öğrenir öğrenmez bölgeye sevk edildi. Kar savurma araçları ve iş makineleri ile birlikte, yoğun kar yağışının etkisiyle kapanan yolları açma çalışmalarına başladılar. Ekiplerin zorlu mücadelesi sonucunda, mahsur kalan işçilere ulaşmak mümkün oldu.
Güvenli bir bölgeye ulaştırılan işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Kurtarılan 10 tekstil işçisi, kendilerine yardım eden Gercüş Kaymakamı Muhammed Öztaş’a ve sahada özveriyle çalışan İlçe Özel İdare ekiplerine teşekkürlerini iletti. Bu tür olayların, birlik ve beraberlik içerisinde üstesinden gelinebileceğini bir kez daha gösterdiği ifade edildi.