Asayiş »

Gaziantep Nizip'te Doğum Sancısı Çeken Hamile Kadın İçin UMKE Ekipleri Seferber Oldu

Gaziantep Nizip'te doğum sancıları başlayan hamile kadın, karla kaplı yollar nedeniyle köyden çıkarılamadı. UMKE ekipleri, köye ulaşarak kadını hastaneye götürdü.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Alahacı Mahallesi’nde doğum sancısı çeken 40 haftalık hamile Sevim Ateş, yoğun kar yağışı nedeniyle köyde mahsur kaldı. Durumun aciliyetini anlayan ailesi, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne başvurdu. İhbarın ardından, karlı yollara rağmen yol açma ekipleri ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) hemen harekete geçti.

UMKE ekipleri, zorlu hava koşullarına rağmen köye ulaştı ve hamile kadına ilk müdahalesini yaptı. Kadın, ekipler tarafından ambulansa taşındı. Hazır bekleyen ambulansla Gaziantep Şehir Hastanesi’ne sevk edilen Sevim Ateş’in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde, hamile kadının güvenliği sağlanmış oldu. Bu olay, acil durumlarda sağlık ekiplerinin ne kadar önemli bir rol oynadığını bir kez daha gözler önüne serdi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.