Yerel »

Diyarbakır Çermik'te Duyarlı Bir Vatandaş Kar Altındaki Eşekleri Kurtardı ve Besledi

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde bir vatandaş, kar altında kalan iki sahipsiz eşeği fark etti ve hemen çiftliğine götürerek beslemeye başladı. Rıdvan Tunç isimli bu duyarlı vatandaş, sosyal medya üzerinden gördüğü görüntüler üzerine harekete geçti.

Diyarbakır'ın Çermik çarşı merkezinde gerçekleşen olayda, Rıdvan Tunç, sosyal medyada sahipsiz iki eşeğin terk edildiğine dair bir video izleyerek çok etkilendi. Hayvanların durumuna kayıtsız kalamayan Tunç, hemen eşeklerin bulunduğu yere giderek onları alıp kendi besi çiftliğine götürdü. Orada, ahırında su ve saman vererek eşekleri beslemeye başladı. Rıdvan Tunç, "Bugün sosyal medyada iki eşeğin terk edildiği videosunu gördüm. Bu duruma bir insan olarak üzüldüm ve hemen onların yanına gittim" şeklinde konuştu. Tunç, ayrıca "Bu hayvanlarla yılın 9 ayı iş yaptırıyorum ve kış mevsiminde onları sokağa terk edenlerin insanlığından şüphe ederim" diyerek, hayvanların bakımına gösterdiği özeni vurguladı.

Tunç, bu yıl ahırının boş olduğunu belirterek, sahipsiz hayvanlara her zaman severek bakacağını ve onları koruyacağını ifade etti. Böyle duyarlı davranışlar, toplumda hayvan sevgisinin ve sorumluluğunun artmasına katkı sağlıyor. Bu tür olayların daha fazla insana ilham vermesi umuluyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.