Güncel »

Bursa Osmangazi'de Kar Yağışı Nedeniyle Eğitim 1 Gün Durduruldu

Bursa'da etkili olan kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, aşırı soğuk hava şartlarının ve buzlanma riskinin hayatı olumsuz etkileyebileceği belirtildi. Ayrıca, hamile, engelli ve kronik hastalığı olan kamu çalışanları ile çocukları anaokulu veya kreşte olan kadınlar idari izinli sayılacak.

Bursa'da 2 Ocak 2026 Cuma günü, kar yağışı ve aşırı soğuk hava şartları nedeniyle eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ara verildi. Bursa Valiliği, meteorolojik verilere dayanarak yapılan bu kararın, uzun sürecek don ve buzlanma olaylarının hayatı olumsuz etkileyeceği değerlendirmesi üzerine alındığını bildirdi. Açıklamada, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile Kur’an kurslarının da dahil olduğu tüm eğitim kurumlarında eğitimin durdurulacağı vurgulandı.

Valilikten yapılan bilgilendirmeye göre, kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve kronik hastalığı olan personel ile anaokulu ve kreşlere devam eden çocuğu bulunan kadın personeller, kurumlarının işleyişinde zaruri olanlar hariç, 1 gün idari izinli sayılacaklar. Bu kapsamda, eğitim alanında yaşanan bu aksama, Bursa'daki okullarda önemli bir değişikliğe yol açtı.

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, hava sıcaklığının 21.00'de eksi 7 derece olarak ölçüleceği, gece saatlerinde ise eksi 9 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor. Bu durum, halkın günlük yaşamını etkileyecek ve özellikle çocukların sağlığı açısından dikkatli olunması gerektiğini gösteriyor. Olası buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların önlem alması önem taşıyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.