Yerel »

Samsun'da Olumsuz Hava Koşulları Nedeniyle Eğitime Ara Verildi

Samsun'da olumsuz hava koşulları nedeniyle 2 Ocak 2026 Cuma günü eğitim-öğretime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında, rehabilitasyon merkezlerinde de bu kararın geçerli olduğu belirtildi.

Samsun'da, etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2 Ocak 2026 Cuma günü il genelindeki tüm eğitim kurumlarının, resmi ve özel okullar ile rehabilitasyon merkezlerinin bu durumdan etkileneceğini duyurdu. Açıklamada, "İlimizde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle 2 Ocak 2026 Cuma günü ilimiz geneli tüm resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile rehabilitasyon merkezlerinde bir gün eğitim-öğretime ara verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Yetkililer, hava koşullarının seyrine göre kamuoyunun bilgilendirilmeye devam edeceğini vurguladı. Eğitim kurumlarının kapalı olacağı bu süre zarfında öğrenciler ve velilerin güvenliğinin ön planda tutulacağı ifade edildi. Bunun yanı sıra, hava koşullarının gelişimine bağlı olarak gerekli önlemlerin alınacağı ve herhangi bir olumsuz durum karşısında hızlı bir şekilde bilgilendirme yapılacağı kaydedildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.