Ekonomi »

Antalya'da Aralık Ayı Hal Endeksinde Meyve Fiyatları Artarken, Sebze Fiyatları Düşüş Gördü

Antalya'da Aralık ayında hal endeksinin açıklandığı veriler doğrultusunda, meyve fiyatlarının arttığı, sebze fiyatlarının ise gerilediği görüldü. Son yedi yılın ortalamalarıyla karşılaştırıldığında, domates, meyve ve sebzede satış miktar endekslerinin genel olarak ortalama civarında seyrettiği gözlemlendi.

Aylık Değişim Raporu

Antalya Ticaret Borsası tarafından açıklanan verilere göre, Aralık ayında domatesin işlem miktar endeksi aylık bazda yüzde 5,21 artarken, işlem fiyat endeksi ise yüzde 49,75 yükseldi. Bu artış, son yedi yılın Aralık ayları içerisinde işlem miktarında dördüncü, işlem fiyatında ise ikinci en büyük artış olarak kaydedildi.

Meyve fiyatlarına yönelik veriler ise işlem miktar endeksinin aylık yüzde 4,59 artış gösterdiğini, ancak işlem fiyat endeksinin yüzde 4,48 düşüş yaşadığını ortaya koydu.

Bu sonuçla birlikte, işlem miktarı son yedi yılın Aralık ayları içinde altıncı en büyük artış olarak kaydedilirken, işlem fiyatındaki azalış ise ikinci en büyük düşüş oldu.

Sebze fiyatları açısından Aralık ayında işlem miktar endeksi aylık yüzde 2,61 artarken, işlem fiyat endeksi ise yüzde 39,72 yükseldi. Bu bağlamda, son yedi yılın Aralık ayları dikkate alındığında, sebzede işlem miktarı beşinci en büyük artış olarak kaydedilirken, işlem fiyatı ise yine ikinci en büyük artış olarak gerçekleşti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.