Sağlık »

Gaziantep'te GAÜN Hastanesi'nde İlk Kez Ameliyatsız Mitral Kapak Tamiri Yapıldı

GAÜN Hastanesi'nde, ameliyatsız mitral kapak tamiri (MitraClip) işlemi başarıyla uygulandı. Kalp yetmezliği olan hastaya anjiyo yöntemiyle gerçekleştirilen işlem, hastanın ertesi gün normal yaşantısına dönmesini sağladı.

GAÜN Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı'nda, Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ilk defa bir hastaya anjiyo yöntemiyle mitral kapak tamiri (MitraClip) işlemi başarıyla gerçekleştirildi. Bu işlem, kalp yetmezliği ve ağır mitral yetmezliği teşhisi konmuş, cerrahi müdahale şansı bulunmayan bir hasta için uygulandı. Hastanın işlem sonrası durumu olumlu gelişirken, ertesi gün normal yaşamına döndüğü bilgisi paylaşıldı.

Operasyon, GAÜN Kardiyoloji Anabilim Dalı'nda Prof. Dr. Ertan Vuruşkan liderliğinde, Prof. Dr. İrfan Veysel Düzen ve GAÜN Kardiyoloji ekibi tarafından yapıldı. Ayrıca, Kocaeli Üniversitesi'nden Prof. Dr. Teoman Kılıç'ın da operasyona destek verdiği belirtildi. Anjiyografik yöntemle gerçekleştirilen MitraClip işlemi, özellikle cerrahi müdahale olma şansı bulunmayan kapak hastaları için önemli bir alternatif oluşturuyor.

Gaziantep'te ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ilk defa başarıyla uygulanan bu yöntem, bölgedeki tedavi seçeneklerini genişletiyor ve birçok hasta için umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Kalp kapak hastalığına sahip bireylerin tedavisinde, bu tür yenilikçi yöntemlerin hayata geçirilmesi, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırma açısından önemli bir adım olarak öne çıkıyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.