Samsun Terme Belediyesi, Yoğun Kar Yağışı İçin 7/24 Sahada
Samsun Terme'de etkili olan yoğun kar yağışının ardından, Terme Belediyesi ekipleri 7/24 çalışarak yolları açık tutuyor. Başkan Şenol Kul, "Karın bereketini yaşıyoruz" dedi.
Terme'de dün başlayan ve ilçeyi etkisi altına alan yoğun kar yağışı sonrasında, Terme Belediyesi hayatın günlük akışını olumsuz etkilememek için hemen harekete geçti. Belediye Başkanı Şenol Kul’un koordinasyonuyla yürütülen çalışmalarda, 82 mahalle yolunun açık tutulmasını sağlamak amacıyla ekipler aralıksız mesai harcıyor. İlk andan itibaren sahaya inen Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüklerine bağlı ekipler, kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı. Özellikle kar kalınlığının yüksek seviyelere ulaştığı üst kesimlerde, 112 Acil servis ambulanslarının hastalara ulaşabilmesi için iş makineleriyle yol açma seferberliği ilan edildi.
Kar Yağışını Sevinçle Karşıladık
Belediye Başkanı Şenol Kul, kar yağışını büyük bir mutlulukla karşıladıklarını belirterek, "Özlediğimiz kar çok güzel bir şekilde, dolu dolu geldi. Yurdumuz adeta cennete döndü. Başta çocuklarımız olmak üzere herkes bu manzaraya sevindi. Elbette bu güzelliklerin getirdiği bazı zorluklar da olacaktır. Kaymakamlık, Büyükşehir Belediyesi ve mahalle muhtarlarıyla iş birliği içerisinde tüm olumsuzlukları gideriyoruz" ifadelerini kullandı.
Öncelikli Alanlar: Hastane ve Kamu Binaları
Belediye ekipleri, hastane, sağlık ocakları, kamu binaları, camiler ve pazar yerleri gibi vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda temizlik çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ayrıca hasta nakil ve cenaze hizmetlerinin aksamaması için özel ekipler oluşturuldu. Başkan Kul, vatandaşların olası mağduriyetlerine karşı çözüm merkeziyle entegre çalıştıklarını vurguladı. "Hemşehrilerimiz her türlü sorun ve talepleri için 444 82 55 numaralı hattımızdan bizlere 24 saat ulaşabilirler. Ekiplerimiz günün ilk ışıklarıyla birlikte yeniden tam kadro sahada. Hemşehrilerimizin güvenliği ve huzuru için biz görev başındayız" dedi.
Terme Belediyesi, karla mücadele çalışmalarını yağışın etkisini kaybedeceği sürece kadar aynı titizlikle sürdüreceğini bildirdi.