Asayiş »

Mazıdağı'nda Aralık ayında yapılan asayiş çalışmalarında 172 şahıs yakalandı.

Mazıdağı'nda gerçekleştirilen asayiş çalışmaları sonucunda 172 kişi gözaltına alındı. Narkotik suçlarla mücadele çerçevesinde yapılan operasyonlarda, 2.52 gram metamfetamin, ruhsatsız bir tabanca ve şarjör ile çeşitli kaçak kazı malzemeleri ele geçirildi. Ayrıca, ilçede yaşanan trafik kazalarına ilişkin veriler de raporda yer aldı.

Mazıdağı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapor, Aralık ayı boyunca gerçekleştirilen asayiş faaliyetlerini detaylandırıyor. Edinilen bilgilere göre, narkotik ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde ve suç aletine el konuldu. Özellikle, 2.52 gram metamfetamin ve ruhsatsız bir tabancanın yanı sıra, hırsızlık veya kaçak kazı suçlarında kullanılabilecek aletler de bulundu. Bu aletler arasında el dedektörü, hilti, kazma, kürek ve balyoz yer alıyor.

Raporda yer alan trafik güvenliği verileri de dikkat çekiyor. Aralık ayında toplamda 8 trafik kazası meydana geldiği, bu kazalarda 6 kişinin yaralandığı ve 2 vatandaşın hayatını kaybettiği belirtildi. Trafik denetimleri sonucunda kontrol edilen 5.241 araçtan 167'sine ve 24 yayaya cezai işlem uygulandı. Toplamda 606 bin 378 TL para cezası kesilirken, 23 aracın trafikten men edildiği ifade edildi.

Mazıdağı'ndaki bu asayiş çalışmaları, yerel güvenliğin artırılması ve suç oranlarının düşürülmesi amacıyla devam edecek. İlçe Emniyet Müdürlüğü, halkın güvenliği için gerekli tüm önlemleri almayı sürdürmektedir. Çeşitli operasyonlar ve denetimlerle, suçla mücadele konusunda kararlılığını koruyan emniyet güçleri, vatandaşların huzur içinde yaşamasını sağlamak adına çalışmalarını titizlikle yürütmektedir.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.