Yaşam »

Kars'ta Şehitler İçin Yapılan Meşale Yürüyüşünde Binlerce Kişi Bir Araya Geldi

Kars'ta 111 yıl önceki Sarıkamış Harekatı'nda şehit olan askerler anıldı. Binlerce kişi, soğuk havaya rağmen meşalelerle yürüyerek şehitlik anıtına ulaştı.

Kars'ta gerçekleştirilen etkinlikte, Sarıkamış Harekatı'nın 111. yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Binlerce vatandaş, soğuk havaya rağmen meşale yakarak şehitlik anıtına yürüdü. Etkinlik, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda topluluk oluşturulmasıyla başladı. Burada, Soğuk Heykel Atölyesi gösterisi izleyen katılımcılar, sıfırın altında 15 dereceye varan sıcaklıkta tekbirlerle yürüyüşe geçti.

Yürüyüşe katılanlar, ellerindeki Türk bayrakları ve meşalelerle Yukarı Sarıkamış Şehitliği'ne kadar 3 kilometre mesafe kat etti. Etkinliğe Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kars Valisi Ziya Polat, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ve birçok kamu kurumunun yöneticileri, askerler, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlikte "Ruhunuz şad olsun" yazısını meşalelerle ateşleyen katılımcılar, burada dualar etti. Bu anlamlı etkinlik, Sarıkamış Harekatı’nda hayatını kaybeden Mehmetçiklerin anısını yaşatmayı amaçladı ve katılımcılar, birlik ve beraberlik içinde dualar ederek şehitleri andılar.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.