Ekonomi »

Hatay Dörtyol'da Marul Fiyatları Yüzünden Çiftçi Bedava Dağıttı

Hatay Dörtyol ilçesinde çiftçi Sait Yılmaz, marulun toplama maliyetinin satış fiyatını aşması sonucu ürünlerini bedava dağıttı. Kuzuculu Mahallesi'nde 17 dönümlük arazisinde marul eken Yılmaz, bazı marulları satışa çıkardı. Ancak toplama maliyetinin yüksekliği nedeniyle, marulları çuvallarla toplayan vatandaşlara hediye etti.

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde çiftçilik yapan Sait Yılmaz, marul fiyatlarının toplama maliyetini karşılamaması sonucu ilçe halkına bedava marul dağıtma kararı aldı. Yılmaz, 17 dönümlük arazisinde ektiği marullardan bazılarını satmayı başardı. Ancak, ürünlerin toplama maliyetinin satış fiyatını aşması nedeniyle, kalan marulları vatandaşlara ücretsiz olarak vermeye başladı. Çuvallarla marul toplamaya gelen halk, bu fırsatı değerlendirerek marulları hayvanlarına yem yapmak için topladı. Yılmaz, “17 dönüm marul ektik. Para etmedi ve şu anda bedava dağıtıyoruz” dedi. Bu durum, bölgedeki çiftçilerin ve vatandaşların ilgisini çekti.

Marul toplayan vatandaşlardan Mehmet Demir, “Marul tarlasında marulları böyle bedava topluyoruz. Tavuklara vereceğiz.” şeklinde konuşarak, çiftçinin bu jestinin kendileri için önemli olduğunu ifade etti. Yılmaz’ın marul dağıtımı kısa sürede sona erdi ve gün içerisinde tüm marullar tükendi. Bu olay, tarım sektöründeki maliyetlerin artmasının çiftçileri nasıl etkilediğini gözler önüne serdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.