Güncel »

Bursa Mudanya'da Köylüler, Arazilerin Satışı İçin Eylem Düzenledi

Mudanya'da köylüler, belediyenin satışa çıkardığı arazilere karşı traktörlerle protesto düzenledi. Yaklaşık 797 milyon liralık satışı hedef alan eylemde, köylüler kamu yararını korumak adına mücadele edeceklerini ifade etti.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde köylüler, Mudanya Belediyesi'nin satışa çıkardığı arazilere karşı büyük bir tepki gösterdi. Edinilen bilgiye göre, kırsal mahallelerden gelen köylüler, yaklaşık 797 milyon liralık arazi satış kararını protesto etmek amacıyla traktörleriyle eylem düzenlediler. Eylemciler, 50’den fazla traktörle Mudanya Belediye binasına doğru yürüyüş yaptı.

Köylüler, arazilerin satılmasının bölgenin tarımsal geleceğine ve kamu yararına olumsuz etkiler yaratacağını savunarak ilçe merkezinde toplandı. Traktörleriyle konvoy oluşturan köylüler, belediye binası önünde toplanarak, satış kararının iptal edilmesini talep etti. "Araziler satılmasın" sloganları atan köylüler, bu arazilerin tarım ve üretim için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Protesto sırasında belediye binası çevresinde güvenlik önlemleri alındı, ancak eylem olaysız bir şekilde sürdü. Köylüler, yetkililerden arazi satışının yeniden değerlendirilmesini talep ederken, taleplerinin karşılık bulmaması durumunda eylemlerine devam edeceklerini belirttiler.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.