Asayiş »

İzmir Konak'ta Kemeraltı Çarşısı Sağanak Yağışla Sular Altında Kaldı

İzmir Konak'ta etkili olan sağanak yağış, tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın su altında kalmasına neden oldu. Esnaf, rögarların temizlenmemesi nedeniyle iş yerlerinin su bastığını belirterek İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.

İzmir'in tarihi Kemeraltı Çarşısı, bu sabah erken saatlerde etkili olan sağanak yağışla birlikte su baskını yaşadı. Geçen yıl altyapısı yenilenen çarşıda, her yağışta su birikintileri oluşmaya devam ediyor. Dükkanlarını açmak için gelen esnaf, suyun birikmesi nedeniyle zor anlar yaşadı. Altyapı çalışmasına rağmen rögarların yeterince temizlenmemesi, iş yerlerini su baskınından korumakta güçlük çeken esnafı mağdur etti.

Alışveriş yapmak amacıyla çarşıya gelen vatandaşlar da biriken su yüzünden zorluk çekti. Hem esnaf hem de vatandaşlar, yaşanan sorunlar nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdiler. Bir vatandaş, "Yağışların olacağı belli olduğu halde rögarlar iyi temizlenmiyor. Sokaklarımız her yağmurda sular altında kalıyor. Bazı esnaf arkadaşlarımızın iş yerlerini su basıyor. Yaşanan maddi zararımızı kim karşılayacak? Artık su baskınlarıyla karşı karşıya kalmak istemiyoruz" şeklinde düşüncelerini ifade etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.