Teknoloji »

Ankara'da Düzenlenecek Uluslararası Uzay Kongresi İçin Hazırlıklar Devam Ediyor

Ankara'da düzenlenecek Uluslararası Uzay Kongresi, 5-9 Ekim 2026 tarihlerinde Antalya'da gerçekleşecek. Bilim insanları ve öğrencilerin katılacağı etkinlikte, Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki ilerlemeleri tanıtılacak.

Bakan Kacır, Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki yükselişini dünyaya duyuracak önemli bir etkinlik düzenleyeceklerini belirtti. Bu kapsamda, Uluslararası Uzay Kongresi'nin hazırlık çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade etti. 5-9 Ekim 2026 tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilecek kongre, bilim insanları, öğrenciler, girişimciler ve uzay şirketlerinin bir araya geleceği önemli bir buluşma olacak. Bakan Kacır, bu dev organizasyon için Kongre Yönlendirme Komite Toplantısının paydaş kurum temsilcileriyle Bakanlıkta yapıldığını aktardı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde hayata geçirilen Milli Uzay Programı ile Türkiye'nin uzay alanındaki hedeflerinin daha da ileri taşınacağını vurguladı. Bu etkinlik, Türkiye’nin uluslararası uzay alanındaki yerini pekiştirmek için büyük bir fırsat sunacak.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.