Denizli'de Fenerbahçe Opet, ÇİMSA ÇBK Mersin'i 84-66 mağlup etti
Denizli'de düzenlenen Halkbank Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Finali'nde Fenerbahçe Opet, ÇİMSA ÇBK Mersin'i 84-66'lık skorla geride bıraktı. Maç, Pamukkale Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.
Maçın hakemleri Turgut Işık, Mesut Öztürk ve Yarkın Keskin'di. Fenerbahçe'nin oyuncularından Kayla McBride 21, Julie Allemand ise 22 sayı kaydetti. ÇİMSA ÇBK Mersin takımında ise Esra Ural Topuz 33, Kennedy Burke ise 22 sayı ile oynadı.
Maçın ilk periyodu Fenerbahçe'nin 22-14 üstünlüğü ile başladı. İkinci periyotta ÇİMSA ÇBK Mersin, devreyi 41-36 önde kapattı. Ancak, üçüncü periyotta Fenerbahçe, toplamda 84-66'lık avantajı elde ederek maçı kazanmayı başardı.
Fenerbahçe'nin başantrenörü Miguel Martinez Mendez, takımının performansından memnun olduğunu ifade ederken, ÇİMSA ÇBK Mersin'in başantrenörü Georgios Dikaioulakos ise oyuncularının gösterdiği çabayı takdir etti.
Bu sonuçla Fenerbahçe Opet, Türkiye Kupası'nda önemli bir adım atmış oldu. İki takım da turnuvada sonraki etaplarda mücadele etmeye devam edecek.