Asayiş »

Antalya Elmalı'da Dağda Mahsur Kalan 24 Kişi AFAD Ekipleri Tarafından Kurtarıldı

Antalya’nın Elmalı ilçesinde dağda kamp yapan 24 kişi, fırtınanın etkisiyle çadırlarının uçması sonucu mahsur kaldı. AFAD ekipleri, durumu bildirilen grup için harekete geçerek başarılı bir kurtarma operasyonu gerçekleştirdi.

Olay, sabah saat 05.30 sıralarında Elmalı’ya bağlı Gömbe Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Akdeniz Üniversitesi Dağcılık Kulübü’ne üye 24 kişi, gece kamp yapmak amacıyla dağlık alana gitmişti. Ancak gece saatlerinde aniden başlayan şiddetli fırtına, kamp alanında kurdukları çadırları uçurdu. Bu durum karşısında mahsur kalan grup, çaresizlik içinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yardım talebinde bulundu.

İhbar üzerine, bölgeye jandarma, sağlık ve AFAD ekipleri yönlendirildi. Olay yerine hızla intikal eden AFAD ekipleri, grubu 2 saat içinde güvenli bir şekilde kurtararak jandarma ekiplerine teslim etti. Kurtarma çalışmaları sırasında ekipler, bölgenin zorlu doğasında dikkatli bir şekilde ilerleyerek, mahsur kalan kişilerin sağlık durumlarını kontrol etti.

Yapılan incelemelerde, gruptan kimsenin ciddi bir sağlık sorunu yaşamadığı öğrenildi. Ekiplerin başarılı operasyonu, kampçılar ve aileleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Bu olay, dağcılık ve kamp faaliyetlerinde hava koşullarının önemi bir kez daha gözler önüne serdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.