Güncel »

Rıza Pehlevi, İran'daki Protestoculara "Sokakları Terk Etmeyin" Dedi

Sürgündeki Rıza Pehlevi, İran'daki protestolara destek vererek, göstericilerin sokakları terk etmemeleri gerektiğini belirtti. Pehlevi, rejimin zayıfladığını ve güvenlik güçlerinin görevlerini bıraktığını ifade etti.

Sürgünde yaşayan Rıza Pehlevi, devrik İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi'nin en büyük oğludur. Rıza Pehlevi, yayınladığı video mesajında İran'daki protestoculara seslenerek, rejimin zayıfladığını ve birçok güvenlik gücünün görevlerinden ayrıldığını bildirdi. Pehlevi, "Sokakları terk etmeyin" çağrısında bulunarak, göstericilerin son üç gündür sokakları doldurduğunu vurguladı.

Pehlevi, cesur eylemleri sayesinde Ali Hamaney’in baskısının ciddi şekilde zayıfladığını dile getirdi. Ayrıca, İran yönetiminin asker bulma konusunda zorluk çektiğine dair güvenilir bilgiler aldığını ifade etti. Pehlevi, "Birçok silahlı kuvvet ve güvenlik mensubu görev yerlerini terk etti veya halkı bastırmaya yönelik emirleri ihlal etti" şeklinde konuştu.

Protestoculara, yalnız olmadıklarını hatırlatan Pehlevi, "Dünyanın dört bir yanındaki yurttaşlarınız sesinizi duyuyor ve görüntülerinizi gururla paylaşıyor" dedi. Hamaney’in elinde bulunan azınlık bir paralı asker grubunun, yaptıklarının bedelini ödeyeceğini savundu. Protestolara destek verme çağrısını yineleyerek, birlik olmanın önemine dikkat çekti.

Pehlevi, özgür dünyanın lideri ABD Başkanı Donald Trump'ın da İran halkının cesaretine hayranlık duyduğunu belirterek, "Trump, cesaretinizi dikkatle izliyor ve size yardım etmeye hazır olduğunu açıkladı" dedi. Pehlevi, protestoculara tekrar "Sokakları terk etmeyin. Kalbim sizinle" diyerek destek verdi. Yakın zamanda yanlarında olacağını ifade etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.