Asayiş »

İstanbul Bahçelievler'de Sağanak Sonrası Boş Binanın Balkonu Çöktü

İstanbul Bahçelievler ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası boş bir binanın balkonu çöktü. Olay, gece saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, daha önce tahliye edilip yıkılması planlanan 6 katlı binanın 5’inci katındaki balkon, yoğun yağış nedeniyle çökmüş, düşen parçalar sokağa dağılmıştır.

Olay, Bahçelievler ilçesi Siyavuşpaşa Mahallesi Ulubatlı Hasan Caddesi’nde gece 00.00 sıralarında gerçekleşti. Ekiplerin yaptığı incelemelerde, 3 ay önce karot örnekleri alınarak tahliye edilen binanın yıkılması bekleniyordu. Ancak, sağanak yağış sonrası çöken balkondan düşen parçalar yolda bir otomobile de zarar verdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve belediye ekipleri sevk edildi.

Polis ve itfaiye ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri alarak binanın etrafını girişe kapattı ve bölgedeki tüm geçişleri engelledi. İtfaiye ekipleri, tehlike arz eden balkon parçalarını toplayarak olay yerinden ayrıldı. Neyse ki, çökme esnasında binanın yakınından kimsenin geçmemesi, olası bir facianın önüne geçti.

Olayda hasar gören otomobil, çekici yardımıyla kaldırıldı. Yetkililerin incelemeleri sürerken, binanın yıkım sürecinin hızlandırılacağı bilgisi edinildi. Çöken balkonun yarattığı hasar ise gündüz ışığında daha net bir şekilde ortaya çıktı. Bu olay, bölgedeki diğer binaların durumu hakkında da kamuoyunda endişelere yol açtı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.