Yerel »

Hatay Antakya'da Etkili Olan Yağışlı Hava ve Sis Sürücülere Zor Anlar Yaşatıyor

Hatay'da 3 gündür süren yağışlı hava, sürücüler için zorlu koşullar oluşturdu. Meteoroloji'nin uyarılarına göre, yağışlı hava birkaç gün daha etkisini sürdürecek. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan sis, görüş mesafesini düşürdü. Antakya ve Defne ilçelerinde yağış nedeniyle yollarda göllenmeler meydana geldi. Vatandaşlar, 2026 yılının bereketli geçmesini umuyor.

Meteorolojik Uyarılar ve Etkileri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz bölgesi için yağışlı hava ve kuvvetli fırtına uyarısında bulunmuştu. Hatay’da Cuma günü başlayan yağış, 3 gündür kesintisiz olarak devam ediyor. Bu durum, kentteki yüksek kesimlerde yoğun sis oluşumuna yol açarak sürücüler için zorluklar yaratmakta. Antakya ve Defne ilçelerinde ise yağışlar nedeniyle yollarda göllenmeler meydana geldi.

Yerel Görüşler

Kentteki yağışların etkisini artırmasıyla birlikte Abdullah Dağ gibi bazı vatandaşlar, 2026 yılının daha yağışlı ve bereketli geçmesini bekliyor. Bu durum, tarım açısından önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Hatay’da yaşanan yağışların, tarım ürünleri için faydalı olacağı düşünülüyor. Meteoroloji'nin tahminlerine göre, yağışlı havanın önümüzdeki günlerde de etkisini sürdüreceği öngörülüyor. Bu nedenle, sürücülerin dikkatli olmaları ve hava koşullarını göz önünde bulundurmaları gerektiği bildirildi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.