Yerel »

Burhaniye ilçesinde güvercinlere imece usulü yemek veriliyor.

Burhaniye'de, 11 yıldır güvercinleri besleyen İrfan Aşık'ın çabalarıyla Cumhuriyet Meydanı, güvercinlerin merkezi haline geldi. Burada, vatandaşların birlikte beslediği güvercin sayısı 500'ü aştı. Güvercinlere yem atan İbrahim Tekbaş, çocuklarıyla birlikte hayvan sevgisini aşılamak adına bu etkinliğe katıldıklarını belirtti.

Burhaniye ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı, yaklaşık 11 yıldan beri İrfan Aşık'ın katkılarıyla güvercinlerin uğrak yeri haline geldi. Aşık, ilk başta 40 güvercinle başladığı besleme faaliyetini, zamanla 500'ün üzerine çıkararak sürdürdü. Bu süreçte, birçok vatandaş imece usulüyle güvercinleri besleme geleneğini benimsedi. Çocuklarıyla birlikte güvercinleri beslemeye gelen İbrahim Tekbaş, bu tür etkinliklerin çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için önemli olduğunu vurguladı. Tekbaş, "Hanım ve çocukla beraber dışarıya çıktık. Baktık güvercinler aç. Allah’ın dilsiz kulları bunlar. Hem oğluma da hayvan sevgisini aşılamak hem doğayı tanıtmak amacıyla geldik. Hayvanları biraz besledik. Bu kış aylarında insanların kapısının önüne biraz yem bırakmalarını isterim ve canı gönülden tavsiye ederim" şeklinde konuştu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.